top of page

תכנית החיסכון לכל ילד

מאז שהחלה תכנית החיסכון לכל ילד בשנת 2017, ניתנה להורים האפשרות לבחירת מסלולי השקעה שונים, כאשר מסלול ברירת המחדל היה - סיכון מועט.

אם תפתחו את הדוח השנתי של 2022 וכל הדוחות ההבאים, תגלו שמסלול החיסכון ש"בחרתם" הינו מסלול בסיכון מוגבר, וזאת בכפוף להחלטה של רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון שהתקבלה במהלך 2022, "זאת במטרה להגדיל את שוויון ההזדמנויות במעבר לחיים הבוגרים והניידות החברתית בישראל".

בהסתכלות לאחור, קל להבין את הקורלציה בין התשואות הגבוהות בשוק ההון שהניב מסלול סיכון מוגבר, וזאת בזכות העדר אלטרנטיבה של ההשקעה הסולידית שהניבה תשואות אפסיות באג"ח ממשלתי וקונצרני ברגע כניסת הרפורמה ועד 2021.
תמונת מצב זו השתנתה משמעותית במהלך 2022 ותחילת 2023, כאשר ריבית של הבנקים המרכזיים בישראל, ארה"ב (אלה השווקים המרכזיים בהם מושקע החיסכון) עלו משמעותית, כאשר אג"ח ממשלתי הגיע ל 4.0%, ואג"חים קונצרניים גילמו תשואה של 4.0%-7.0%,
לכן כל עוד ריביות שוק בעלייה, זה בהחלט יכביד על התשואות של המניות בטווח הנראה לעין.

עם זאת, קיימת אפשרות לבחירת מסלול באופן יזום, אשר תואם את רמת הסיכון בו מעוניינים ההורים, למסלול בסיכון בינוני / נמוך.

להלן השוואת תשואות של קופות החיסכון השונות לשנים 2018-2022, כתשואה המצטברת / תשואה ממוצעת שנתית,
כאשר המעניין ביותר הוא השוואה בין תשואות בשנת 2022 ביחס לתשואה המצטברת ב4 השנים 2018-2021.
❗ העניין הוא שעם הצטרפותם לראשונה, מרבית החוסכים בחרו במסלול בסיכון בינוני או נמוך, לכן קופותיהם צברו תשואה נמוכה בהרבה מזו של מסלול מוגבר, כאשר השינוי שחל ממסלול המקורי למסלול בסיכון מוגבר, בעצם שחק את מרבית התשואות, לכן נכון להיום, יתרת החיסכון של חוסכים אלה קרובה לגובה ההפקדה הנומינלית עם תשואה מזערית אם בכלל : 110 ש"ח כפול גילו של הילד בחודשים❗


תיאוריה לחוד ופרקטיקה לחוד...

שנת 2022 ביחס לשנים 2018-2021.png
bottom of page